سومین کنفرانس بینالمللی وبپژوهی 30 و 31 فروردینماه 96 در دانشگاه علم و فرهنگ با حضور رئیس سازمان فناوری اطلاعات و معاون وزیر، اساتید و پژوهشگران حوزه وب و با حمایت مرکز طراحی اسپیرال برگزار شد. این کنفرانس علمی در حال حاضر به عنوان معتبرترین رویداد آکادمیک ایران در حوزه بینرشتهای مطالعات وب شناخته میشود و توانسته اعتبار بینالمللی خوبی در این زمینه کسب کند. پروفسور Georg Gottlob از دانشگاه آکسفورد انگلستان، پروفسور Gabriella Pasi استاد تمام دانشکده انفورماتیک و ارتباطات دانشگاه میلان ایتالیا و پروفسور Frank van Harmelen استاد دانشکده علوم کامپیوتر دانشگاه ، Vrije آمستردام هلند سخنرانان کلیدی این رویداد علمی و پژوهشی بودند. همینطور مقالات پذیرفته شده در 6 پنل مجزا با موضوعات اقتصاد اینترنتی و مدلهای کسب و کار، تحلیل محیطهای مجازی و شبکههای اجتماعی، سکوها و ابزارهای نرمافزاری وب، ارزیابی کیفیت وب، تحلیل رفتاری و شخصیسازی، تعامل انسان و رایانه (HCI)، جامعه شناسی و اخلاقیات وب، سکوهای رایانش توزیعی و ابری، وب معنایی، تحلیل محتوا و وبکاوی ارائه شدند.
این کنفرانس علمی به عنوان معتبرترین رویداد آکادمیک ایران در حوزه مطالعات وب شناخته میشود
در کنار این پنلها و سخنرانیهای کلیدی، هشت کارگاه آموزشی نیز در زمینههای مختلف برگزار شد. از جمله عناوین این ورکشاپها میتوان به طراحی وب و اپلیکیشن به روش گوگل متریال دیزاین، توسعه اپلیکیشن های تحت وب روی موبایل(Progressive Web Apps)، آینده بانکداری بر روی وب و Social and Open Banking، بررسی الگوریتم های مطرح در سئو و... اشاره نمود.
سومین دوره این کنفرانس علمی دو ویژگی متفاوت نسبت به دورههای گذشته نیز داشت. ویژگی اول نمایشگاه استارتاپ ها و شرکت های دانش بنیان وب بود که در حاشیه کنفرانس برگزار شد و با استقبال دانشجویان و شرکتکنندگان در کنفرانس مواجه شد. این نمایشگاه که تحت عنوان «کسب و کارهای موفق در فضای مجازی» و با هدف نزدیک کردن فضای علمی و آکادمیک حوزه وب به فضای کسب و کار در حوزه آیتی و استارتاپها برگزار شد. دومین ویژگی کنفرانس امسال، بخش جنبی حمایت و انتخاب پایاننامههای برتر دانشجویی در حوزه وب بود که به عنوان مشوق مناسبی برای ترویج پژوهش در زمینه وب میتواند محسوب گردد.
یادآوری میشود همانطور که قبلا اعلام شد ، مرکز طراحی اسپیرال جزء اسپانسران این رویداد بود. مجموعههای دیگری نظیر بانک شهر، بانک ایرانزمین، بنیاد ملی نخبگان، سازمان فناوری اطلاعات، خبرگزاری ایسنا، دانشگاه علم و صنعت، دانشگاه علامه طباطبایی و... نیز از حامیان این رویداد بودند.