وبسایتها همچون موجودات زنده باید رشد کنند و دائما تغییراتی در راستای بهینه شدن وضعیت آنها انجام گیرد. اما معمولا به علت محدودیتهای مالی و زمانی صاحبان سایتها، این تغییرات اغلب در بازههای زمانی چندماهه و گاه چندساله صورت میپذیرد. با توجه به سرعت پیشرفت تکنولوژیک معمولا این امر موجب میشود که در طراحی وبسایتها در این مرحله بازنگری جدی و کلی صورت پذیرد و به اصطلاح ریدیزاین یا طراحی مجدد شود. گاهی نیز ریدیزاین به خاطر تجربه شکست در یک طراحی ضعیف است و صاحبان وبسایتها ترجیح میدهند در طراحی و ساختار وبسایت در سطحی حرفهایتر بازنگری کنند. اینجاست که در پیلهی اسپیرال کرمها تبدیل به پروانه میشوند!
ریدیزاین وبسایتها در مرکز طراحی اسپیرال ممکن است در چند سطح صورت بگیرد. اما در مرحله اول باید آنالیز و پژوهش کاملی از وضعیت فعلی و گذشته وبسایت صورت بگیرد و مسائلی نظیر آمار و رفتار بازدیدکنندگان، میزان بازدهی وبسایت فعلی، نقاط قوت و ضعف، صفحات پربازدید، وضعیت سئو و... با توجه به اهداف و مخاطبان وبسایت بررسی گردد، و بر مبنای آن پیشنهادات و راهکارهای ریدیزاین خصوصا در حوزه طراحی تجربه کاربری مشخص گردد. اجرای پیشنهادات و راهکارهای ارائه شده در موارد معدودی ممکن است نیاز به بازنگری و تغییرات اساسی در وبسایت نداشته باشد، اما در غالب موارد ممکن است به طراحی مجدد وبسایت در یکی از سطوح زیر باشد:
ماهیت طراحی وب طراحی تعاملی است و بسیاری از ایدهپردازیها و طراحیها در اجرا نیاز به حرکت و انیمیت یا اینتراکشنهایی نسبت به حرکت ماوس و رفتار بازدیدکننده دارد
در سطح اول ممکن است نیاز به تغییرات در لایه طراحی رابط کاربری و به اصطلاح گرافیک وبسایت باشد. در این حالت تنها ظاهر وبسایت (اعم از قالب ساختاری وبسایت و یا بنرها و تصویرسازی اسلایدهای محتوایی) ایدهپردازی و طراحی میگردد. در این سطح طراحی صفحات اصلی و الگوی انواع صفحات داخلی طراحی گردیده و خروجی کار به صورت فایلهای لایهباز PSD در اختیار سفارشدهنده قرار میگیرد. البته این سطح از ریدیزاین به این شکل به مشتریان توصیه نمیشود، زیرا ماهیت طراحی وب طراحی تعاملی است و بسیاری از ایدهپردازیها و طراحیها در اجرا نیاز به حرکت و انیمیت یا اینتراکشنهایی نسبت به حرکت ماوس و رفتار بازدیدکننده دارد، که در این سطح از بازطراحی نمیتوان به طور کامل آنها را تعریف نمود. ریدیزاین و خروجی به صورت PSD تنها برای تیمهای طراحی و توسعه میتواند مفید واقع گردد.
در سطح دوم ریدیزاین به صورت کاملتر اجرا شده و به اصطلاح قالب وبسایت طراحی و کدنویسی میگردد. در این حالت طراحی رابط کاربری به صورت تعاملی و واکنشگرا پیادهسازی میشود، به طوریکه پوسته وبسایت به صورت کامل در اختیار سفارش دهنده یا تیم برنامهنویسی آن قرار میگیرد. در این حالت سفارشدهنده با طرحی اجرا شده مواجه خواهد شد به طوریکه با حرکت ماوس موشنها و انیمیتها و حالت لینکها و کلیدها را نیز میتواند مشاهده کند و منوها و اسلایدرها کار میکنند. اما لینکها به جایی متصل نیستند و محتوا استاتیک است. زیرا ریدیزاین در این سطح، هنوز کامل نیست و پس از کدنویسی استاتیک، باید در اختیار تیم برنامهنویسی جهت داینامیکسازی و راهاندازی روی یک سیستم مدیریت محتوا قرار بگیرد. با این حال بخش عمدهای از آنچه در حوزههای طراحی رابط کاربری، طراحی تجربه کاربری، تصویرسازی، طراحی هویت بصری، و... در ریدیزاین باید مد نظر قرار گیرد، در این سطح طراحی مجدد میگردد. این سطح از ریدیزاین مناسب مشتریانی است که به هر دلیلی تمایل دارند سیستم مدیریت محتوای وبسایت آنها تغییر نکند و صرفا پوسته وبسایت به روز رسانی شود.
ویژگیهایی نظیر طراحی واکنش گرا، تعامل با کاربران، راحتی استفاده، کاربردپذیری، طراحی مطابق با ترندهای روز، کدنویسی مطابق با اصول seo، هویت سازی سازمانی و... توسط تیم اسپیرال روی وبسایت ریدیزاین شده در نظر گرفته میشود.
اما در سطح سوم، علاوه بر طراحی رابط کاربری و پیادهسازی استاتیک آن، یک سیستم مدیریت محتوا یا CMS نیز به صورت اختصاصی برنامهنویسی خواهد شد. از آنجایی که اسپیرال در تمام مراحل طراحی و برنامهنویسی از هیچ قالب یا CMS از قبل آمادهای استفاده نمیکند، قابلیت اختصاصیسازی امکانات و آپشنهای وبسایت جدید کاملا وجود دارد و تقریبا محدودیت خاصی از بابت تعریف قابلیتهای جدید و خلاقانه وجود ندارد. ریدیزاین در این سطح ممکن است با دو چالش جدی نیز مواجه شود، خصوصا اگر وبسایت از قبل مدتها مشغول به فعالیت بوده باشد و محتوای قابل توجهی داشته باشد. چالش اول انتقال محتوا از وبسایت قدیمی به سایت جدید و انتقال دیتابیس است. این امر بارها در اسپیرال تجربه شده و تا کنون مشکل خاصی در این روند اتفاق نیفتاده، حتی اگر دیتابیس قبلی MySQL نبوده باشد و زبان CMS قبلی PHP نباشد، تیم اسپیرال از عهده این کار بر میآید. چالش دوم حفظ URLها یا آدرس دسترسی به صفحات است که در مبحث SEO اهمیت زیادی دارد. معمولا این کار نیز در برنامهنویسی راهحلهای فراوانی دارد. از جمله اینکه CMS جدید نیز با معماری URLهای قدیمی برنامهنویسی شود، یا اینکه آدرس صفحات قدیمی به معادل جدید آنها ریدایرکت شود.
در مرکز طراحی اسپیرال سعی میشود ریدیزاین در هر سطحی از تمام ویژگیهای مدرن طراحی وب بهره ببرد. ویژگیهایی نظیر طراحی واکنش گرا (Responsive) ، مشارکت و تعامل با کاربران، راحتی استفاده (User Friendly)، کاربردپذیری (Usablity) ، طراحی تعاملی (Interactive Design)، طراحی مطابق با ترندهای روز، ارتقاء میزان ورودی عمومی از گوگل، کدنویسی مطابق با اصول seo، معماری وب برای بهتر ایندکس شدن، استفاده از الگوهای Schema و OG، تدوین استراتژی، تالیف یا ترجمه جهت تامین محتوا، نوشتن نقد و بررسی (Review) برای محصولات، طراحی و تدوین خبرنامه ایمیلی، هویت سازی سازمانی، روابط عمومی تحت وب، آنالیز و طراحی تجربه کاربری (UX)، اولویت کارکرد (Fanctionality) و سادگی، کاهش حجم فایلها با کدهای بهینه شده، طراحی و اجرای کلیه منوها، فرمها، جداول و... که در صورت نیاز مشتری توسط تیم اسپیرال روی وبسایت ریدیزاین شده در نظر گرفته میشود. همچنین در صورتی که مشتری تمایل به سرمایهگذاری جدیتری در حوزه وب داشته باشد، راهکارهایی نظیر طراحی کمپینها و وبسایتهای ایدهمحور در کنار وبسایت اصلی نیز قابل ارائه است که در لینک مربوطه اطلاعات بیشتر را میتوانید مطالعه کنید.
اگر فکر میکنید زمان آن رسیده که وبسایت یا اپلیکیشن خود را به کلی ریدیزاین کنید، اما نمیدانید کدام یک از روشهای فوق بیشتر مناسب شماست، و هنوز مطمئن نیستید چگونه میتوانید میزان تأثیر ریدیزاین را اندازهگیری کنید، به شما پیشنهاد میکنیم از جلسه مشاوره تخصصی در این زمینه بهرهمند شوید. کافی است با ما تماس بگیرید تا زمانی برای شما تنظیم شود.