در این بحثی نیست که داشتن یک وبسایت رسمی با طراحی رابط کاربری منحصر به فرد و ساختاری استاندارد برای ارائه اطلاعات، خدمات و تعامل با مخاطبان برای یک شرکت ضروری است. اما معمولا چنین وبسایتهایی به علت ماهیتشان (تبلیغ و اطلاع رسانی یک شرکت خاص) نمیتوانند بازدید بالایی جذب کنند. حالا در نظر بگیرید در کنار این سایت رسمی، شرکت شما صاحب سایت دومی نیز باشد که با یک ایده جذاب مرتبط با حوزه کاری شما، بتواند تعداد قابل توجهی بازدیدکننده را به طور دائمی سرگرم خود کند. پس از چندماه کار روی چنین سایتی، احتمالا آمار بازدید این سایت چندین برابر سایت رسمی شرکت خواهد شد و با تعداد قابل توجهی بازدید روزانه، اعضای خبرنامه، لایک فیسبوک و... پتانسیل خوبی برای تبلیغات شرکت شما خواهد داشت. ضمن اینکه معرفی شرکت به عنوان اسپانسر این ایده جذاب، در برندسازی بسیار موثر خواهد بود. در واقع منظور ما از اصطلاح طراحی وبسایت ایدهمحور در اسپیرال، پایگاهی است که در کنار سایت رسمی شرکت شما و مستقل از آن، با ارائه یک ایده بینظیر به تعداد قابل توجهی مخاطب دائمی دست پیدا میکند.
تجربه نشان داده اگر شما یک ایده خاص را در سایت رسمی شرکت اجرا کنید، نسبت به اینکه در سایتی مستقل توسعه یابد، تعداد کمتری مخاطب ثابت جذب خواهد کرد.
تجربه نشان داده اگر شما یک ایده خاص را در سایت رسمی شرکت اجرا کنید، نسبت به اینکه در سایتی مستقل توسعه یابد، تعداد کمتری مخاطب ثابت جذب خواهد کرد. ضمن اینکه این سرویس شما زیر سایه سنگین عنوان شرکت شما قرار میگیرد که این مساله باعث ریزش بخشی از مخاطبان، و حس ناخوشایند آنها خواهد شد. علاوه بر این از نظر اصولی نیز وبسایت رسمی یک شرکت، بهتر است فقط به اطلاعرسانی و ارائه خدماتی بپردازد که مستقیما به آن شرکت مرتبط است. طبعا شما در یک شیرینیفروشی خیلی شیک توقع ندارید با ایدههای نابی درمورد تعمیر ماشین مواجه شوید! بنابراین ارائه یک ایده ناب در وبسایت رسمی شرکت شما و در کنار سایر بخشهای سایت، باعث میشود این ایده به جایگاه واقعی خود در نظر مخاطبان نرسد.
مساله دیگر آن است که چرا تبلیغات اینترنتی به صورت کلاسیک بهتر از طراحی یک وبسایت ایدهمحور نیست. اگر شما هزینهی توسعه سایت دوم شرکت را برای تبلیغات اینترنتی در سایتهای پربازدید بگذارید، قطعا در مقطعی ممکن است بازدید سایت رسمی شما سر به فلک بکشد! اما این مساله موقتی است و تعداد قابل توجهی از این مخاطبان ریزش خواهند داشت. رمز موفقیت یک تبلیغ اینترنتی در این است که اولا افراد زیادی را ترغیب به کلیک کند، دوما این افراد را تبدیل به مخاطبان دائمی (یا مشتری) سایت رسمی یک شرکت نماید. حالا تصور کنید شما مستقیما تبلیغ یک محصول یا سرویس خاص را در سایتهای پربازدید بگذارید: از کابران زیادی که اصلا روی بنر تبلیغاتی شما کلیک نمیکنند (چون به آن محصول/سرویس نیاز ندارند) بگذریم، بسیاری از افرادی هم که کلیک میکنند پس از مشاهده صفحه اول سایت شرکت رسمی ما (هر چند زیبا و جذاب) آن را میبندند، چون همانطور که گفتیم به آن سرویس یا محصول «در آن زمان» نیازی ندارند!
تبلیغ برای یک ایده رایگان و بی نظیر، مخاطبان بسیار بیشتری از تبلیغ یک محصول یا سرویس غیررایگان و خاص جذب میکند.
اما اگر این تبلیغ برای سایت دوم شما باشد، هم تعداد کلیککنندگان (به علت جذابیت ایده شما) بیشتر میشود، و هم میزان «درگیری» مخاطب شما با این سایت ایدهمحور بیشتر میشود. به این معنا که هم تعداد صفحات بیشتری از سایت را میبیند، و هم احتمالا عضو خبرنامه سایت شما میشود. حالا دهها برابر بیشتر فرصت دارید تا سرویس یا محصول خود را به مخاطبان خود معرفی کنید! خلاصه اینکه تبلیغ برای یک ایده رایگان و بی نظیر، مخاطبان بسیار بیشتری از تبلیغ یک محصول یا سرویس غیررایگان و خاص جذب میکند. علاوه بر آن مخاطبان درگیری و ماندگاری بیشتری در این سایت ایدهمحور خواهند داشت.
مسالهای که معمولا در ارزیابی موفقیت سایتها به آن کمتر توجه میشود تعداد صفحات بازدیدشده به ازای هر نفر یا Pages Per Visit و نیز میانگین زمانی است که هر بازدیدکننده در سایت شما میگذراند. در واقع به ندرت میتوان فقط با معیار تعداد بازدیدکننده بالا یک سایت را موفق دانست. بلکه عوامل ذکر شده به صورت ملموستری موفقیت یک سایت را نشان میدهد. تجربه نشان داده در سایتهای ایدهمحور، میانگین تعداد صفحات بازدید شده به ازای هر نفر بسیار بالاتر از سایتهای رسمی شرکتهاست. دلیل آن هم واضح است: تمایل به گشت و گذار در سایتی که یک ایده خاص را بدون هیچ چشم داشت ارائه میکند، بسیار بیشتر از بازدید از صفحات وبسایتی است که پر از کلیدهایی نظیر «سفارش دهید» و «پرداخت آنلاین» و... است.
یک وبسایت خلاقانه با ایده مرتبط با موضوع کاری شما، به مرور زمان به یک سایت شناختهشده در آن حوزه تبدیل میشود
مزیتِ دیگر داشتن یک وبسایت ایده محور، این است که به مرور زمان و به خاطر ارائه یک سرویس جالب و رایگان در یک موضوع خاص، میتواند به یک سایت شناخته شده در حوزه کاری شما تبدیل شود. بدین ترتیب میتوان گفت نفوذپذیری بیشتری در جامعه مخاطبین یا مشتریان بالقوه شما خواهد داشت. از طرفی، تبلیغ و اطلاعرسانی در این سایت (که احتمالا پربازدید هم خواهد بود) تاثیر و به قول معروف کلیکخور بسیار بیشتری نسبت به تبلیغ در سایتهای پربازدید عمومی و غیر مرتبط خواهد داشت. زیرا احتمال اینکه مخاطبان این سایت به محصول/سرویس شما نیاز داشته باشند بسیار بیشتر است. بنابراین یک وبسایت خلاقانه با ایده مرتبط با موضوع کاری شما، به مرور زمان به یک سایت شناختهشده در آن حوزه تبدیل میشود و درصد بیشتری از مخاطبان آن مشتریان بالقوه خواهند بود.
و اما در نهایت شما با این کارتان بانی یک اتفاق خوب در وب فارسی خواهید شد. این مساله علاوه بر تاثیر بسیار مثبت بر برند شما، موجب گسترش خدمات جذاب و رایگان اینترنتی و در نتیجه بیشتر شدن کاربران اینترنتی فعال در کشور ما خواهد شد، که این امر نیز در نهایت به سود شرکتهایی است که به کسب و کار و تبلیغ از طریق اینترنت میاندیشند. راهاندازی و یا حمایت از طراحی استارتاپهای خلاقانه قطعا به نفع تمام فعالان وب خواهد بود.
از آنجایی که غالبا پلنهای وبسایتهای ایدهمحور به صورت عمومی قابل انتشار نیست، جهت مشاوره در این زمینه و دیدن کمپینها و وبسایتهای ایدهمحور موفق که طی سالهای گذشته توسط مرکز طراحی اسپیرال طراحی و راهاندازی شده است با شرکت تماس بگیرید و درخواست جلسه کنید تا میزبان شما باشیم.
اگر هم تجربیات ناموفقی در زمینه تبلیغات به خصوص دیجیتال مارکتینگ داشتهاید، برای تدوین یک استراتژی درست در این زمینه پیشنهاد میکنیم از یک جلسه مشاوره تخصصی با مدیرعامل مرکز طراحی اسپیرال بهرهمند شوید. این جلسات میتواند ویدیویی یا حضوری تشکیل شود.